Het vergelijken van de gasleveranciers: wat zijn de aandachtspunten?

Is het je ooit opgevallen dat er bepaalde taken zijn die je eeuwenlang uitstelt, en dat als je ze uiteindelijk toch uitvoert, ze eigenlijk veel sneller en gemakkelijker zijn dan je had verwacht? Dan vraag je je natuurlijk af waarom je in hemelsnaam zo lang hebt gewacht met het doen van bepaalde taken.

De vraag naar vergelijk websites was er wel degelijk

Een klassiek voorbeeld van een van die banen waar we “altijd aan toe zijn” is het controleren of we het best mogelijke tarief betalen voor onze elektriciteit en gas. Er zijn tegenwoordig zoveel energiebedrijven op de markt dat het een onmogelijke opgave lijkt om de gas- en elektriciteitsprijzen van alle bedrijven met elkaar te vergelijken.

De gedachte alleen al om door de Gouden Gids te waden of om individuele nummers online te vinden en dan bedrijf na bedrijf te bellen – om nog maar te zwijgen van de pogingen om alle verschillende prijsplannen en deals die ze aanbieden op te schrijven – is genoeg om iedereen deze specifieke taak stevig onderaan hun “to do”-lijstje te laten plaatsen.

Het is gelukkig een stuk makkelijker geworden

Het vergelijken van de gas- en andere energieprijzen is echter niet zo moeilijk als vroeger – in feite is het zeker een van die banen waar je je achteraf zult afvragen waarom je het niet eeuwen geleden hebt gedaan. Vooral omdat u al die maanden geld had kunnen besparen op uw gasrekening, die u nu wilt controleren.

Dus hoe snel en eenvoudig is het om de prijzen van benzine te vergelijken? Om het botweg te zeggen, “heel erg”.

Je persoonlijke gegevens om een goede schatting te maken

U hoeft zich alleen maar te wapenen met een paar feiten en cijfers, namelijk uw postcode, wie uw huidige leverancier is, hoeveel energie u elke maand verbruikt en wat u ervoor betaalt. Bezoek dan een van de bekende prijsvergelijkingswebsites waar het slechts enkele seconden duurt om de gasprijzen te vergelijken die de leveranciers bij u in de buurt aanbieden.

Zodra u uw huidige energieverbruiksgegevens hebt ingevoerd, krijgt u een volledige lijst met alle beschikbare aanbiedingen te zien. Om het hele beslissingsproces nog eenvoudiger te maken, kunt u deze lijst sorteren op basis van de volgende criteria: prijs, mogelijke besparingen en klantenwaardering.

Kijk welke provider het beste bij je past

Op dat moment is het aan u om – op basis van uw eigen prioriteiten – te beslissen welke van de leveranciers, en welk deal of betalingsplan van die leverancier het meest geschikt is voor uw persoonlijke omstandigheden. Op de meeste sites krijgt u ook de mogelijkheid om direct van leverancier te veranderen, zodat u de klus daar en vervolgens kunt klaren.

Vijf minuten later vraagt u zich af waarom u eeuwen geleden niet van leverancier bent veranderd. Denk maar aan al dat geld dat je had kunnen besparen.