Waarom is het bundelen van internet en televisie diensten vrijwel altijd goedkoper?

Als u net als miljoenen internetabonnees bent die zich afvragen of er een betere deal is, bent u misschien geïnteresseerd in een interessant artikel. Voordat u begint met een nieuwe dienst bij een provider, wilt u er zeker van zijn dat u weet wat uw opties zijn – en wat de ervaringen van anderen zijn geweest. Het belangrijkste is dat je je waarschijnlijk afvraagt hoe je een paar euro kunt besparen en toch de hoge kwaliteit van de service kunt krijgen die je nodig hebt. Een interessante optie is bundeling. Alles in een vergelijken is natuurlijk een slimme zet om te besparen.

Alles in 1 is er niet altijd geweest

Internetproviders hebben niet altijd gebundelde opties aangeboden. In het verleden, als u kabel-tv programmering, internet service en telefoon service wilde, zou u ze allemaal moeten kopen van aparte bedrijven – voor de volle prijs. Dat betekent niet alleen meer betalen per maand, maar ook het extra ongemak van het betalen van drie aparte rekeningen. Nu bieden veel aanbieders alle drie de diensten aan, voor maximale besparing en optimaal gemak.

Waarom betaal je een lagere prijs bij het bundelen?

Veel mensen vragen zich af waarom er een andere prijs is voor gebundelde diensten. Immers, als een bedrijf een lage prijs kan bieden op hun internetdiensten als het gebundeld is met andere diensten, waarom kunnen ze dan niet dezelfde lage prijs bieden als je alleen maar kiest voor internetdiensten bij hen? Het antwoord is eenvoudig: het bespaart het bedrijf geld als je meerdere diensten bij hen hebt.

U realiseert zich waarschijnlijk dat er kosten verbonden zijn aan een bedrijf dat u internetdiensten aanbiedt. Ze hebben technici om te betalen, netwerken om te onderhouden, kantoren om te betalen en vele andere kosten. U hebt echter misschien niet nagedacht over hoe die kosten omlaag gaan als een abonnee meerdere diensten bij zich heeft.

Waarop worden de kosten nog meer gebaseerd

De prijzen die door internet-, kabel- en telefoonbedrijven worden vastgesteld, omvatten veel kosten waar u misschien niet aan denkt – bijvoorbeeld, elke keer dat ze een rekening sturen, zijn er niet alleen de kosten van de portokosten, maar ook de kosten van het papier waarop het gedrukt is, de inkt die gebruikt is om het af te drukken en het salaris van de rekeninghouder die de rekening heeft gemaakt.

Wanneer je echter 3 diensten bij een bedrijf hebt, nemen ze die kosten maar één keer voor hun rekening. Daarom kunnen ze u meestal extra diensten aanbieden voor slechts een paar dollar meer – omdat veel van de kosten die gepaard gaan met het in bedrijf houden van u overlappen en het dus minder duur is voor hen – en voor u – om gewoon meer diensten toe te voegen.

Het is belangrijk om te weten hoe de bedrijven waarmee u werkt winstgevend blijven. U wilt dat ze winstgevend blijven, zodat ze u de service kunnen blijven bieden die u nodig hebt – maar u wilt niet dat er misbruik van wordt gemaakt! Hoe meer u weet over het proces van facturering en waarom bedrijven kosten in rekening brengen op de manier waarop ze dat doen, hoe beter u voorbereid bent om te beslissen welke aanbieder het beste voor u is.